Alfi

Alfi (diabetes)
Huskat / hunkat

Alder: Ca. 2,5 år
Status: Klar til hjem. 

Befinder sig i privat pleje i Frederiksværk 
Steriliseret, vaccineret, chippet og øremærket. Medbringer sundhedsbog og madpakke til den første tid i nyt hjem.
Pris kr. 1050,- Herudover anbefales tegning af en sygeforsikring - f.eks hos Dyreforsikringdanmark.dk
Formidler: Joan Andersen - kontakt via joan@kattehjaelp.dk 


For at komme i betragtning til en af vores katte, skal man sende en mail til formidler og fortælle hvem man er, hvad man kan tilbyde samt oplyse hvem familien består år (børn/alder, dyr/hvilke) samt kort fortælle om de umiddelbare nære omgivelser såfremt man søger kat til fritløb. Herudover kontaktinformationer inklusiv adresse og telefonnumre. Vi gennemgår alle skriftlige henvendelser, der opfylder ovenstående og vender tilbage med svar til alle.

Alfi kom ind fra Tegners museum sammen med sine 4 killinger. Vi troede hun var drægtig men det har vist sig at hun har diabetes. Hun har været heldig at få den mest fantastiske plejefamilie med erfaring i diabetes som har fået hendes insulin op og køre i samarbejde med vores dygtige dyrlæge i Espergærde. Hun er en sød og tillidsfuld kat som har taget det hele så flot og derfor vurderer vi at hun sagtens kan få et godt og langt liv hos en familie der er indstillet på at skulle give insulin og tjekke blodsukker dagligt. Alfi har i februar måned fået fjernet et par tænder.


Plejefamilien skriver:
Vi har en fantastisk kat i pleje. Hun vil egne sig godt som lejlighedskat. Hun elsker at fange sine bolde og mus, hvis vi “skyder dem” hen over gulvet. Hun leger også gerne selv med dem. Hun er den mest tålmodige kat vi har haft. Hun har ikke hvæset en eneste gang. Blodsukkermåling tager hun i stiv pote. Selve indgivelse af insulin, bemærker hun slet ikke. Se evt. videoerne der viser hvor dygtig hun er. 

Alfi har været i kattepension i påsken og det er gået så fint med at en total fremmed har skulle give hende insulin. Hun er bare en rigtig god kat.

Hvad koster det at have en kat med diabetes?
Insulin koster ca. kr. 100,- pr. måned.

Strips (til blodsukkermåling) koster ca. kr. 150,- pr. måned

Hertil kommer et mindre beløb til nåle og lancetter (insulinpen og prikker) samt specialkost.


Alfi vil få foder, insulin og udstyr med til de første 2-3 måneder i sit eventuelle nye hjem og hun vil i første omgang komme i pleje med henblik på adoption. Plejer/forening og foreningens dyrlæge i Espergærde vil ligeledes være med på sidelinjen med råd og vejledning samt evt. nødvendig behandling i de første måneder.

Remission
Da hun er en ung kat, er der en chance for at hun kan gå i remission
, hvilket betyder, at hendes tilstand kan forbedres permanent eller midlertidigt. I så fald reduceres insulindosen gradvist, indtil behandlingen stoppes helt. I tilfælde af remission bør hun fortsætte med at spise specialkost med lavt kulhydratindhold. Man bør holde nøje øje med kattens vægt for at mindske risikoen for tilbagefald.