Bertha

Bertha
Huskat / hunkat

Alder: Fra 1/5-2016 
Status: Klar til roligt hjem

Befinder sig i privat pleje i Frederiksværk 
Steriliseret, vaccineret, chippet og øremærket. Medbringer sundhedsbog og madpakke til den første tid i nyt hjem.
Pris kr. 1450,- Herudover anbefales tegning af en sygeforsikring - f.eks hos ETU forsikring
Formidler er plejer Annette Nielsen - kontakt på annette@kattehjaelp.dk 


For at komme i betragtning til en af vores katte, skal man sende en mail til formidler og fortælle hvem man er, hvad man kan tilbyde samt oplyse hvem familien består år (børn/alder, dyr/hvilke) samt kort fortælle om de umiddelbare nære omgivelser såfremt man søger kat til fritløb. Herudover kontaktinformationer inklusiv adresse og telefonnumre. Vi gennemgår alle skriftlige henvendelser, der opfylder ovenstående og vender tilbage med svar til alle.

Bertha blev indleveret fra en skovbørnehave til en dyrlæge i Frederiksværk. Her stod hun til aflivning, men det lykkedes en ansat at få katten udleveret og den flyttede ind hos hendes datter som desværre ikke var forberedt på at Bertha krævede en del ro og tålmodighed. Vores plejer Annette hentede hende og Bertha viste sig at være en sød, men forsigtig pige. Hun vil gerne nusse når hun spiser, slikker sig osv men kommer ikke selv frem og søger kontakt - endnu. Det skal nok komme med tiden er vi sikre på. Hun formidles som udgangspunkt som indekat eller til hjem med indhegnet have/kattegård.

Bertha er lidt sin egen og bestemmer selv hvem der må kæle hende. Hos plejer elsker hun at ligge ved siden af eller ovenpå plejers mand og blive kælet. Hvis plejer forsøger at blande sig så svinger hun en pote afsted

(ikke hårdt og uden klør). Bertha er lidt rund og må gerne tabe sig lidt, men det er svært da hendes madradar kan spotte mad på stor afstand. Hun er ikke knyttet til nogle af de andre katte i hjemmet og heller ikke begejstret for dem. Hun gør ikke noget, men er helt ligeglad med dem så hun vil trives fint som enekat i sit nye hjem.


Bertha kom ind med pibende/let besværet vejrtrækning som stod på on-off i ca. 3 uger. Der blev taget røntgenbillede af lungerne og de viste tydelig kartegning hvilket dengang tydede på astma. Bertha fik ¼ tablet Medrol i 10 dage, og det hjalp så hun var symptomfri. Derefter vendte det af og til tilbage, men ikke i lang tid og slet ikke i samme grad som tidligere. Vi valgte efterfølgende at køre hende omkring vores faste dyrlæge i Espergærde, hvor hun blandt andet fik ordnet tænder. Den pibende vejrtrækning er efterfølgende forsvundet fuldstændigt, så nu vurderer vi at hun er klar til hjem.