Bliv plejer

BLIV PLEJER FOR NORDSJÆLLANDS KATTEHJÆLP


Er du interesseret i at blive plejefamilie for Nordsjællands Kattehjælp, så skal du kontakte foreningens plejeansvarlige Joan Andersen på mail: joan@kattehjaelp.dk


I mailen skal du kort fortælle hvad du kan tilbyde af hjælp, hvordan du bor, din erfaring med katte osv. Du bliver herefter kontaktet enten pr. mail eller via en telefonisk samtale. Vi søger primært plejefamilier, som er bosat i Nordsjælland og København og du skal være indstillet på at åbne dit hjem, for et besøg af en repræsentant fra foreningen. Før et eventuelt samarbejde indgås, så fremsendes der en kontrakt til underskrift med nedenstående punkter.

Krav til vores plejefamilier:


Du skal være fyldt 18 år og helst have lidt erfaring med katte/killinger.

Dine eventuelt egne dyr skal kunne fungere socialt og harmonisk med plejekatte/killinger og du skal skal kunne fremvise gyldig attest på at eventuelt egne katte er vaccineret indenfor det seneste år samt at de er neutraliserede.


Det skal være tilladt at katten/killingen opholder sig i din bolig. Er der restriktioner ift. art eller antal dyr der må være i din bolig, skal foreningen informeres om dette.


Du skal som udgangspunkt have adgang til bil/kørsel ifm. dyrlægebesøg mv. Vi har frivillige der ofte kan hjælpe med kørsel, men dette kan ikke garanteres. Vi benytter primært vores faste dyrlæger i Espergærde og i Frederikssund.


Du skal have mulighed for at isolere katten/killingen i et særskilt rum (evt. et badeværelse), som er adskilt for husets eventuelt andre dyr i de første dage af plejeperioden.


Du skal være indstillet på at indrette din bolig, så den tilgodeser kattens/killingens behov: fri adgang til tørfoder, rent drikkevand, kradsetræ, kattebakke og flere forskellige gode ligge/gemmesteder.


Katten/killingen må under ingen omstændigheder komme ud!


Foreningen sørger for tørfoder, vådfoder, kattegrus, legetøj mv. (medmindre dette fravælges), men plejefamilien skal være indstillet på selv at afhente det på vores lager i Kvistgård eller Dronningmølle medmindre andet aftales. 


Foreningen afholder alle udgifter til dyrlæge samt loppe/ormekure og andre former for behandling. Den plejeansvarlige skal altid kontaktes, hvis plejeren vurderer et behov for dyrlægebesøg.

Plejer skal løbende, holde den plejeansvarlige orienteret om hvordan det går med katten/killingen og rette henvendelse, hvis der opstår spørgsmål i plejeperioden.


Såfremt katten/killingen forårsager skader på plejefamiliens hjem, interiør eller på personer, vil alle eventuelle udgifter ifm. dette tilfalde plejefamilien selv.


Der er tavshedspligt for plejefamilierne, vedr. forhold omkring de katte man får i pleje, samt ting der bliver aftalt i foreningens regi.


Det er foreningen der alene står for formidling af plejekatten til dens nye hjem. Dette sker dog som udgangspunkt altid i samråd med plejer.