Nordsjællands Kattehjælp er ikke et internat. Vores katte bliver passet i private hjem og man skal "forhåndgodkendes" før man kommer på besøg. Vi gør os umage og bestræber os altid på at finde det bedste match mellem kat og ejer.
En del af vores katte har særlige behov for ekstra tålmodighed og kræver fortsat socialisering i deres nye hjem, for at genvinde tilliden til mennesker. Ofte har de strejfet omkring som ejerløse i en længere periode når de kommer ind i pleje hos os.
Vi formidler primært indekatte eller katte til hjem med sikret have eller kattegård. Når vi formidler katte til fritløb, så sker det kun hvis man bor væk fra trafik.
Unge killinger formidles som udgangspunkt ud sammen to og to, hvis ikke der bor en kat i hjemmet i forvejen - medmindre vi vurderer, at der er killinger der vil egne sig som enekatte.
Vi formidler kun katte og killinger, der er steriliseret/kastreret, øremærket, chippet samt ormebehandlet og vaccineret. Drømmer du om at opleve at have killinger? Så meld dig som plejer til en ejerløs missemor gennem os eller kontakt eventuelt dit lokale internat. Der er altid mangel på hænder i hele Danmark når vi rammer juli måned.
Katten der er formidlet gennem os,medbringer altid en sundhedsbog og en madpakke til den første uge, så der kan ske gradvis tilvænning til eventuelt nyt foder.
Kønsmodne katte vil normalt altid være Fiv/Felv testet. Læs mere om Fiv her
Kattene formidles for en fast pris på kr. 1450,-
(medmindre andet fremgår af kattens side).
Beløbet går til delvis dækning af foreningens udgifter til plejeophold og dyrlægeudgifter og er inkl. et medlemsskab af foreningen året ud.
Inden man anskaffer sig en kat, er der mange forhold, der skal tages i betragtning. Må man have kat hvor man bor? Må den komme ud eller skal den holdes som indekat? Bor man et sted hvor det er forsvarligt at have sit kat som fritløber? Her tænkes der på trafik tæt på og bevarelse af godt naboskab. Har man den nødvendige tid til en kat og nogen der kan hjælpe med pasning ved ferie osv.? Burde man anskaffe sig to katte, som kan aktivere hinanden? Har man økonomi til at have kat/katte? Hvad er ens fremtidsplaner (flytning, børn mv)?
Ejerkatte lever gennemsnitligt 14-16 år (nogen meget længere), så det er mange år, man skal kigge fremad og det er vigtigt at finde en kat der passer ind i det hjem den skal bo i mange år frem.
Betingelser ved adoption af kat gennem Nordsjællands Kattehjælp
Ved betaling af formidlingsgebyr ifm. adoption af kat gennem Nordsjællands Kattehjælp, accepterer man automatisk nedenstående betingelser.
Godt at vide:
Pasningvejledning
Når du kommer hjem med din nye kat
Når katten ankommer i sit nye hjem, er det en god ide at holde den på et mindre areal med mad, vand og toiletbakke, da katte ofte bliver stressede af at blive flyttet. Jo mindre et område katten skal overskue til at starte med, desto mindre er stressniveauet.
Når katten er faldet til ro, introducerer man den gradvist til resten af hjemmet. Har katten mulighed for at komme udenfor, bør man for en voksen social og tillidsfuld kats vedkommende vente minimum 3-4 uger med at lukke den ud, så man er sikker på, den er faldet til og ved, hvor den bor. Den skal forholde sig til andre katte, mennesker og territorium udenfor. Bemærk at mange af de katte der formidles gennem foreningen er forsigtige katte der skal holdes inde i meget længere tid end normalte tamkatte. Ofte formidles de som kun indekatte fordi de har dårlige oplevelser med i bagagen om sult, kulde og slagsmål om territorie. Anskaffer man sig en killing, bør man vente, til den er ca. 8 mdr., da orienteringsevnen først er færdigudviklet på dette tidspunkt. Killingen skal gradvist vænnes til at være ude. Gå med den ud i starten, brug evt. en god kattesele og sørg for at have godbidder med så du kan fastholde kattens opmærksomhed. Vær opmærksom på at en kat altid kan vride sig ud af selen hvis den bliver forskrækket, så vær på forkant mod ting der kan skræmme katten.
Nødvendigt udstyr:
Når man anskaffer sig kat, bør man gå lidt i dybden med dens adfærd, så man kan skabe de bedst mulige rammer for den. Et kradsetræ er essentielt for en kat, så den kan sprede sine duftstoffer og hvæsse sine kløer. Katten skal kunne strække sig i sin fulde længde op ad kradsetræet. Den skal have en toiletbakke med kattegrus eller sand. Toiletbakken bør stå i et andet rum end mad og vand. Legetøj beregnet til kat og en hule, som katten kan putte i, er ligeledes fornuftige investeringer.
Pelspleje af katten:
Mange korthårskatte nyder at blive børstet. De fleste langhårskatte kræver mere omfattende pelspleje for at forhindre knudedannelse i pelsen og hårboller. Dette skal man vænne katten til fra helt ung af, ellers kan de give udfordringer i fremtiden.
Fodring:
Katte skal fodres med et fuldfoder beregnet til katte. Yderligere skal fodret vælges ud fra kattens alder, behov, aktivitetsniveau mv. Katten skal hele tiden have adgang til frisk vand. Katte, der udelukkende holdes indendørs, skal have adgang til kattegræs eller andet grønt såsom planten ”pletter i luften” som de elsker og som ikke er giftig for dem. Vær opmærksom på at mange stueplanter er meget giftige for katte. Blandt andet liljer og løgplanter, julestjerner osv.
Stimulering/aktivering:
Katten er et jagtdyr og har brug for motion og mental stimulering. Har katten mulighed for at gå udendørs evt. gennem en kattelem, vil dens primære behov for dette blive dækket, men mange katte nyder alligevel også at blive aktivereret og skabe tætte bånd til sin familie gennem leg og træning.
Holdes katten udelukkende indendørs, skal den kunne opretholde en normal dagsrytme, og det er derfor vigtigt, at man skaber et miljø, hvor katten kan udfolde sin naturlige adfærd bedst muligt. Katte ynder at kravle højt, dette giver en selvsikker kat, så hylder og deslige, katten kan klatre på, er særdeles værdsatte. Hylder eller gulv-til-loft kradsemiljøer er også en god idé, især hvis ens bolig ikke er særligt stor. Katte kan blive vældigt lykkelige på få m2, hvis man er opfindsom.
At træne sin kat, evt. med en klikker ca. 5-10 min. dagligt stimulerer katten mentalt. Aktivitetslegetøj som en foderbold, hvor katten skal bruge kløgt og kræfter på at skaffe sin mad, er et godt værktøj, når den er alene hjemme. Det kan også være en ide at gå en tur med sin kat i sele ca. 30 min dagligt, da dette både giver god stimuli og motion. Dog skal man vide at det forpligter – for katten vil hurtigt forvente at blive luftet hver dag. Husk at starte med at gå i sele indenfor så katten er tryg ved selen inden den kommer udenfor og vær opmærksom på at bruge en sele der sidder sikkert på katten (de kan som regel altid komme ud af en sele hvis de virkelig vil). Gå langsomt frem og vær opmærksom på hunde, fremmede, trafik mv der kan være enormt skræmmende for katten. Hav altid en transportkasse med i starten, som katten er tryg ved, som du kan sætte katten i hvis der opstår utryghed.
Skal katten være fritløber, så kan du evt. give den en gps tracker på (halsbånd) så du via en app kan følge dens færden og hjælpe den hjem, hvis den kommer på afveje.
Mange vælger i dag at bygge en kattevoliere/kattegård hvor katten kan få adgang til trygt udeliv. Langt de fleste af Nordsjællands Kattehjælps katte formidles som indekatte eller med adgang til indhegnet have eller kattegård/voliere. Kun et mindre antal formidles som fritløbende katte. Vi kan anbefale www.3mbyg.dk i Gadstrup, der efterhånden har bygget mange kattegårde rundt omkring i Nordsjælland.
Har man en travl hverdag, kan man overveje muligheden for at anskaffe sig to katte. Det er en gammel men udbredt misforståelse, at katte ikke er sociale dyr. At katte jager alene er ikke det samme, som de ikke bryder sig om social kontakt med andre katte eller dyr. Det anbefales at vælge to katte, som matcher hinanden sindsmæssigt. I Nordsjællands Kattehjælp hjælper vi altid gerne med at finde frem til bedste match, hvis man er på udkig efter en kat mere.
Sygdomme:
Katte er gode til at skjule smerte, hvilket bevirker, at det kan være svært for ejeren at opdage, at katten er syg.Men indikatorer som at katten spiser mindre, eller slet ikke, savler, går mere eller mindre på bakken end sædvanligt, generel nedstemthed, udbredt træthed eller at katten stopper med at lege eller med at soignere sig selv bør rejse bekymring og en dyrlæge bør altid kontaktes for en sikkerheds skyld hvis det fortsætter over flere dage.
Yderligere anbefales det, at man tager sin kat til dyrlæge en gang årligt for at få et generelt sundhedseftersyn/tandtjek samt få opdaterer sine vacciner. Er katten fritløber eller passes den i kattepension (så den derved er i kontakt med fremmede katte) bør man udover kattesyge og katteinfluenza også overveje at vaccinere mod katteleukæmi og klamydia.
Vi anbefaler altid at man tegner en sygeforsikring på sin kat, så man ikke risikerer at måtte aflive sin kat fordi man ikke har råd til at behandle den hvis den bliver syg eller kommer til skade.
Kontakt os på info@kattehjaelp.dk
Bank: 5357 0246871
CVR nr. 37805335